10 Kasım 2009

Kuru Meyveli Portakallı Parfe

Kuru Meyveli Parfe

EV YAPIMI ALASKA FRİGO 2 :)
Evet, "herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine" sözünü doğrulamaya devam :)
Koca yaz doğru dürüst serin bir tatlı yapmadan, ağustos böceği misali geçsin, kış gelsin, ben habire buz gibi tatlıları yapayım, zaten grip olan eşim daha da hasta olsun :( Çok kötüyüm ben çokk...
Kakaolu Cevizli Parfe'yi yaptığımdan beri aklımda, sade krem şanti ile meyveli parfe yapmak.
Denedim, beğendik :) Tadına bakan herkes, bir yorum kattı bu tatlıya.
Babam; "az daha tatlı olabilirmiş" dedi.
Eşim; "bisküvisi yarım paket daha fazla olsa sanki daha iyi olurmuş" dedi :)
Bana göre ise bisküvi miktarı tam kıvamında, sadece biraz daha tatlı olabilir evet.
Sizde denediğinizde eğer daha tatlı olsun derseniz, iki yemek kaşığı şekeri süt ile eriterek, krem şantiyi şekerli süt ile hazırlayabilirsiniz.
Servis ederken, üzerine mutlaka çikolata sosu gezdirmenizi öneririm. Sos olmadan eksik bana göre bu tatlı.
Ayrıca; kakaolu parfe'yi çok beğenen ama içinde çiğ yumurta olduğu için serin duranlar, bu parfe sizin için :)
Kuru meyve tadını sevmiyorsanız, onun yerine, bir muz'u küçük küçük doğrayıp, ekleyin şahane olur. (fikir; dr.oetker krem şanti paketinin arkasından)
Yapılış aşamaları, kullanılan malzemelerdeki markalar gibi püf noktalarını, kakaolu parfe'de uzun uzun anlatmıştım. Bu yüzden bu tarifi daha kısa anlatacağım.

Malzemeler
  • 2 Paket (sade) Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
  • 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
  • 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi
  • 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi
  • 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)

Yapılışı

  • Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın.
  • Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın.
  • Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
  • Cevizleri elinizle iri iri kırın.
  • Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
  • Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın.
  • Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin.
  • Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm.
  • Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz.

Kuru Meyveli Parfe

Son zamanlardaki, birbirinden güzel fotoğraflardan sonra bu parfe fotoğrafları sizi şaşırttı değilmi ? Eşim, çok rahatsız olduğu için, ben çekeyim bu sefer dedim.

Ama sonuç ortada :( Aslında bir dahaki yapışımda, eşim fotoğraflayınca yayınlayayım diye düşündüm ama sonra vazgeçtim, arada bakıp, onun kıymetini bileyim diye :)
Her işi ustasına bırakacaksınız, öyle değilmi ?

33 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bu parfe...

    YanıtlaSil
  2. Mügecim muhteşem görünüyor ellerine sağlık öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  3. oyy! bu harika bişiye benziyoor :)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.
    görüntü süper ...tadıda süperdir eminim...

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Müge Abla. Grip gerçekten hepimizi fena sarstı. Dikkat etmek lazım diyorlar ama pis virüslerin vücuda gireceği varmış:(

    Parfen çok lezzetli görünüyor. Fotoğraf konusunda hiç kasma eşin kadar güzel fotoğraf çekebiliyorsun.

    Öpüldün
    Canan

    YanıtlaSil
  6. Müge hanım, parfe oldukca güzel görünüyor.Fotoğraf konusuna gelince bence kendinize haksızlık ediyorsunuz.Fotoğraflarınız bana göre başarılı.Eminim fotoğraf çekmeye devam ettikce yemekleriniz kadar fotoğrafta da başarılı olacaksınız.

    YanıtlaSil
  7. öyle bir makinayla ne kadar kötü fotoğraf çekilebilirir ki sevgili Müge:)

    Gayet başarılı bir çekim merak etme:) Öyle ki ekrana uzanıp o tabağı alıp, üzerine bool çikolata sosu döküp yiyesim geldi:)

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. enfes görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ovv çok güzel görüntüsü var kim bilir tadı nasıldı hemen denemem lazım..:) ellerinize sağlık müge hanım çok güzel olmuuşşşş (:

    YanıtlaSil
  10. kış da olsa önemi yok gel beni ye diyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. MERHABA BENDE TARİFİ GÖRÜNCE ACABA BUNDADA ÇİĞ YUMURTA VARMI DİYE DÜŞÜNEREK OKUYORDUMKİ YAZINIZDA OLMADIĞINI GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİM DENENECEK TARİFLERİM LİSTESİNE EKLİYORUM BEN PC'MDE SIK KULLANILANLARDA
    BİR KLASÖR AÇIYORDUM FAKAT FORMAT ATINCA KAYBOLUYORDU ŞİMDİ TAKİP ETTİKLERİM DİYE BİLOG AÇTIM DENEMEK İSTEDİĞİM TARİFLERİDE ORAYA LİSRELİYORUM KAYBOLMUYOR

    ELLERİNE SAĞLIK BEN RESİMLERİ BEĞENDİM
    KEŞKE BENİMDE ÖYLE BİR FOTOĞRAFÇIM OLSA:))

    YanıtlaSil
  12. BU HAFTA SONU KESİNLİKLE DENEMELİYİM GÖRÜNTÜ SÜPER VALLA
    EŞİNİZEDE GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ŞİFA VERSİN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  13. Müthis bir görüntü....Tebrikler...Yok yok fotograf icin degil! renk cümbüsü icin....
    Hadi neyse fotografta güzel cekilmis.hakkinin yemeyelim....Bu tarifle Biskuvi etkinlige katilmayi düsünmezmisin?
    Bence katil derim...
    Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Bizde de fotoğrafları eşim çeker :)
    Ama bu da fena sayılmaz canım. Parfelere bayılırım, bazen canım çekiyor ama havalar soğudu diye çekiniyorum ben de.
    Pudra şekeri de ekleyebilirsiniz aslında, süte şeker karıştırmak yerine. Bir de belki denemişsinizdir ama ben yine de yazayım: krem şanti yerine krema çok lezzetli oluyor ama çok.

    YanıtlaSil
  15. Off ellerine saağlık canım görüntü süper....

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle geçmiş olsun. Parfe çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
    sevgilerimle
    funda

    YanıtlaSil
  17. Canım nefis bir sunum ve nefis anlatım olmuş.
    Ellerine sağlık. Fotoğraf için ise artık yorum yapamıyorum. Çünkü güzelliğini anlatacak kelimem kalmadı:))
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. bence fotoğraf nefis gözüküyor, görür görmez midemde bi kazınma oluverdi gerçekten iştah açıcı, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Ellerine saglik Muge'cigim, harika olmus....

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  20. Kendinize haksızlık etmeyin, fotoğraflar gayet iyi. Parfede çok hoş görünüyor, bir önceki parfede çok iyi görünüyordu. Hayatında hiç parfe denemesi olmayan biri olarak önümüzdeki yaza ikisinide denemek istiyorum inş. Dondurma ve soğuk tatlılar sezonunu kapattığımız için önümüzdeki yaza erteliyorum..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, yine cok guzel bir goruntu ile karsilastim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık Müge. Ayrıca fotoğrafınıda güzel çekmişsin. Sen bunu beğenmiyorsan gelde benim fotoğraflarımı gör:))Sevgiler....

    YanıtlaSil
  23. oyy oyy nefis bir goruntu yemede yaninda yat;))
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  24. mugecim parfeyı denedim ben muz koydum muhteşemmmmmmmmmm oldu sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Bu gerçekten muhteşem bişi olmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  26. Müge hanım,sitenizi keşfettiğimden beri keyifle takip ediyorum,tarifler sofra düzenleri çok güzel gercekten,ama şahsen daha sık eklenmiş tarifler yada etkinlık görmek istiyorum sizin tarafınızdan,anlıycağınız yetmıyor bu kadar paylaşım:)) Tuğba

    YanıtlaSil
  27. hımmm.. demek herkes mersine gidiyorr :D:D:D anladın sen ;))

    bu aradaa ben halen çikolatalı parfe diom baska biiss demiioom CANım!!!

    YanıtlaSil
  28. MÜGE HANIM MRB HAFTASONU DENEDİM FRİGOYU:) HARİKA OLDU HERKES ÇOK BEĞENDİ.ELLERİNİZE SAĞLIK.FOTOLARINI SİZE YOLLAMAK İSTİYORDUM AMA MAKİNADAKİ HEMEN TÜM KAYITLARIM SİLİNMİŞ:(
    YALNIZ BEN ALTINA ÇİLEK VE AHUDUDU REÇELİNİ EZDİM İYİCE ONU KOYDUM ONUN ÜSTÜNE SİZİN ÜSTTEKİ TARİFİ EN ÜSTÜNEDE BOL BİR ÇİKOLATA SOSU DÖKÜP DONDURDUM.....
    ELLERİNİZE SAĞLIK TEKRARDAN
    SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  29. MERHABALAR-SİTENİZİ BÜYÜK BEGENİ İLE İZLİYORUM-GEREK MASA SUNUMLARI GEREK FOTOGRAFLAR VE TARİFLER ABARTI YAAPMADAN HARİKA DİYORUM-BİR SÜREDİR HEP YABANCI SİTELERDEN BİLGİ TOPLAMA SEVDASINDA İKEN TESADÜFEN BANADA BİRZAMANLAR AGIR LAFLAR SÖYLEYEN BLOGCUNUN SİZEDE YAZI YAZDIGINI ARKADASLARIM SÖYLEYİNCE BLOGUNUZDA YİNE DERİN DERİN GEZME FIRSATI BULDUM-EMEGİNİZE YÜREGİNİZE SAGLIK-BENDE HERZAMAN BEKLERİM-
    yemekkahvekokusu.blogcu

    YanıtlaSil
  30. ben elmalı parfeyi denemiştim mükemmel oldu.en kısa zamanda kehveli ve portakallıyıda deneyeceğim.artık bu sitedeki her tarifi korkusuzca ,ya tutmazsa kötü olursa kaygısı olmadan deniyorum ve sonuç mükemmel.tesekkürler müge hanım:)

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar,

    bisküviler kac gram acaba? Burada (Almanya) tarifde verdiginiz bisküvilerden bulabilecegimi zannetmedigimden alternatif bisküviler bakmam lâzim ve bunun icin gramlarini bilmem lâzim.

    Tesekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Arzuuu;
    1 Paket Eti piknik bisküvi; 75 gr.

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yazdığınız yorumların, benim için çok değerli olduğunu ve gelen her yorumun beni çok mutlu ettiğini bilmenizi isterim.
Sevgilerimle...